Kek Batik Terbaikkkk
Siapa dekat sini suka makan kek ?
Kek gula hangus, kek marble, kek span dan sebagainya.Admin, kek yang paling admin suka semestinya kek
batik. Sebab apa ? Sbb senang dan jimat
masa. Tapi bab nak tunggu dia sejuk tu memang tergugat iman admin haih. Kadang-kadang
tu admin masukkan je dekat tempat beku tu. Cepat sikit keras. Hehehehe.
Okey, utk resipi hari ni, admin rasa
ramai yang dah tahu buat tapi takpe admin nak share jugak sbb mana tahu ada yang
tak tahu lagi nak buat macam mana kan. So admin share je eh. Mana tahu bila korang
buat, lagi sedap lepas tu boleh berniaga secara kecil-kecilan. Terutama
adik-adik dekat universiti atau masih bersekolah tu. Boleh cari duit poket
sikit J J . Okey jom kita buat
sama-sama.
Bahan-bahannya :
30 keping
biskut marie (dipatah dua) – tak kisah jenama apa
Setengah tin
susu pekat manis
2 cawan Milo
2 sudu besar
serbuk koko
150 gram mentega
– saya guna buttercup
Cara-cara
:
1)
Mula-mula, kita cairkan mentega
2)
Masukkan 2 cawan Milo
3)
Kemudian, campurkan dengan setengah tin susu
pekat
4)
Next, masukkan 2 sudu besar serbuk koko
5)
Kacau sehingga ia jadi tak berketul
6)
Akhir sekali, masukkan biskut marie sedikit demi
sedikit dan gaulkan
7)
Kemudian, masukkan dalam loyang atau apa-apa
bekas, tekan tekan then masukkan dalam peti ais bawah.
p/s : 1)
Alaskan loyang dengan plastic
2) Kalau nak letak hiasan pun boleh,
atas kreativiti sendiri
3) Kek batik ni sedap makan waktu
sejuk dan makan bersama keluarga :) :)
Comments
Post a Comment